Όλα έτοιμα για να «τρέξει» ο Brad Pitt στο Silverstone - Δείτε το μονοθέσιο (photos)


Η 11η ομάδα είναι γεγονός στη Formula 1, έστω και για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Brad Pitt - Δείτε το μονοθέσιό του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 7/7/2023

Η συζήτηση για αύξηση των αριθμών των ομάδων της Formula 1 καλά κρατεί εδώ και πολλούς μήνες, ωστόσο ήδη στο pit lane της πίστας του Silverstone, εν όψει του βρετανικού Grand Prix που ξεκινά σήμερα (7/7) με τις δύο πρώτες ελεύθερες δοκιμές, εμφανίστηκαν δύο γκαράζ που ανήκουν σε 11η ομάδα!

Ασφαλώς δεν πρόκειται για νέα, επίσημη, προσθήκη, αλλά για την «ομάδα APX GP» της νέας ταινίας για την Formula 1, με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt και συμπρωταγωνιστή του τον Damson Idris.

Σκηνοθέτης της ταινίας, που ακόμα δεν έχει όνομα, είναι ο Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) και παραγωγός ο Jerry Bruckheimer (επίσης Top Gun: Maverick).

Μάλιστα, την Πέμπτη (6/7) κυκλοφόρησαν από την Apple Orange Films και οι πρώτες φωτογραφίες του μονοθεσίου, που κατασκευάστηκε από την Mercedes και βασίζεται σε αντίστοιχο της Formula 2, αλλά και μία «σύνθεση» που το εμφανίζει στην πίστα.

Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, αυτό πραγματοποιήθηκε, με τα δύο μονοθέσια της «ομάδας» να κάνουν τους πρώτους τους γύρους στη φημισμένη πίστα. Η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί και εντός του αγωνιστικού τριημέρου, για τις ανάγκες των γυρισμάτων, σε χρονικά σημεία, ωστόσο, στα οποία δε θα υπάρχουν άλλα μονοθέσια στην πίστα.

Όσο για το σενάριο της ταινίας, ο οδηγός αγώνων Sonny Hayes (Brad Pitt) επιστρέφει στη Formula 1 για να αγωνιστεί για μία τελευταία σεζόν, έχοντας ως teammate τον Joshua Pearce (Damson Idris). Μάλιστα, στα δύο γκαράζ που δημιουργήθηκαν, υπάρχει κανονικά η επιγραφή με το όνομά τους, τη φωτογραφία τους και τον αριθμό του μονοθεσίου τους (7 και 9, αντίστοιχα), όπως συμβαίνει με τους πιλότους των κανονικών ομάδων της F1.

Στη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα της ταινίας, ενώ έχει διαμορφωθεί και ξεχωριστό pitwall για την «ομάδα». Το μονοθέσιο, σε μαύρο και χρυσό χρώμα, έχει ενσωματωμένες 15 κάμερες, για να μπορέσει να «συγκεντρώσει» όλο το απαραίτητο υλικό.

Η παρουσία του κινηματογραφικού συνεργείου δεν φαίνεται να προσθέτει επιπλέον «πονοκέφαλο» στους πιλότους ούτε να τους αποσπάσει την προσοχή. «Δε θα αποτελέσει εμπόδιο. Στο κάτω-κάτω, μία κάμερα περισσότερη, μία λιγότερη, δεν κάνει διαφορά», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Charles Leclerc.